Balinese Healing

Balinese Healing
De behandelingen beschreven op deze pagina zijn onderdeel van het “Muntig Siokan” systeem zoals onderwezen in Bali. Ze stammen uit de eeuwenoude oosterse en Balinese tradities en werden door diverse leermeesters verfijnd en verder uitgewerkt. Verscheidene mensen uit Bali en ver daarbuiten vonden reeds hulp in dit systeem voor kwalen, waarvoor zij bij de klassieke behandelingen geen oplossing vonden.

 

Muntig SiokanMuntig Siokan
De naam “Muntig Siokan” verwijst naar een heilige plaats in Bali waar de meeste trainingen van de leerlingen van Muntig Siokan doorgaan. Ik kreeg er persoonlijk onderricht van diverse  grootmeesters in de onderstaande healing technieken, energie cultivatie (Tenaga Dalam), meditatie en Ilmu (magie). Al deze elementen hangen onlosmakelijk samen en zijn noodzakelijk in een holistische healingpraktijk.

 

PranaPrana-behandeling
Prana is Sanskriet voor levensadem of de levensenergie, die door en rond ons lichaam stroomt. De Chinesen noemen het “Chi”, de japanners “Ki”. De Prana-behandeling wordt in andere systemen ook ‘quantum touch’ of ‘handoplegging’ genoemd. Tijdens de Balinese traditionele Prana-behandeling worden eerst de chakra’s en de aura gezuiverd. Het is immers belangrijk dat de chakra’s, onze energetische kernpunten die in contact staan met diverse organen en lichaamsfuncties, zuiver zijn alvorens er nieuwe energie aan toegevoegd wordt. Daarna worden plaatsen waar de energie-balans van de behandelde persoon verstoord is, terug in evenwicht gebracht. De zuivering van de chakra’s kan eveneens als een aparte behandeling toegepast worden.
De Prana-behandeling is ook zeer heilzaam bij dieren.

BekamBekam of cupping – behandeling
Deze behandeling zal voor veel mensen misschien beter bekend zijn als “cupping”. In de oude chinese geneeskunde (300 NC) werd deze behandeling reeds toegepast door glazen “cups” op de huid te plaatsen. Via warmte werd de druk in de cups verminderd en werden de huid en het onderliggende spierweefsel in de cup gezogen. Tijdens het proces is het mogelijk om vervuild bloed van inwendige kneuzingen naar de oppervlakte te brengen en te verwijderen.
De behandeling kan eveneens toegepast worden als een omgekeerde massage, waarbij de cups in een gelijkmatige beweging over het lichaam verschoven worden.

In Muntig Siokan gebruiken we de Intussen gemoderniseerde Bekam behandeling waarbij het aanzuigproces via een pomp mechanisme ipv warmte wordt gedaan.

Energetisch reinigen van ruimtes – meer klanten in je zaak – beter slapen
Ken je dat gevoel als je een huis of een winkel binnenkomt dat er precies een raar sfeertje hangt, maar je kan niet goed plaatsen waarom? Extreme voorbeelden daarvan zijn ziekenhuizen, kerkhoven of uitvaartcentra. Maar het kan ook positief zijn b.v. een gebedshuis, een gezellige woonkamer of een winkel waar je ‘spontaan’ toe aangetrokken wordt. Je hoort mensen vaak zeggen dat daar “iets is”, maar het is niet te verklaren.
Heel veel heeft de maken met de energie, die in dergelijke ruimtes hangt en vooral de positieve of negatieve energie, die is achtergebleven door hetgeen er zich heeft afgespeeld of gewoon de opbouw of structuur van het pand.
Bij healingsource hebben wij technieken waarmee we de negatieve energie in een ruimte kunnen neutraliseren. Een energetisch positieve ruimte trekt automatisch mensen aan en is ideaal voor een winkel, kantoor of praktijkruimte. Je kunt dit gebruiken om meer klanten aan te trekken. Ook bij je thuis kan dit worden toegepast om meer balans te brengen in bepaalde kamers en b.v. stress of slapeloosheid te verbeteren.

Voor deze, een aanverwante behandeling of een Bekam massage kan u hier terecht voor een afspraak.

Comments are closed.