FAQ Hi Five Handprotheses

Wie kan gebruik maken van de Hi Five handprotheses?

De handprotheses werken het best bij mensen, die nog een deel van de handpalm hebben en ongeveer een beweging van 30 graden met de pols kunnen uitvoeren. De prothese berust immers op de beweging van de pols om de vingers open en dicht te doen.

Mensen die geen pols meer hebben, kunnen we hulp bieden via een speciaal model van de handprothese waarbij we gebruik maken van de beweging van de elleboog voor het openen en sluiten van de hand.

Wanneer u slechts 1 of meerdere vingers of vingerkootjes mist, is het tevens mogelijk om een functionele prothese te maken die de beweging van de vinger ten dele herstelt.

Kan ik een hand ook zelf maken?

Natuurlijk. Indien u iemand kent met een 3D printer en wat handig bent, kan u zelf een hand assembleren. Bezoek onze linkpagina voor de verschillende ontwerpen, die gratis te downloaden zijn.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen de handprothese gebruiken?

Omdat de ontwerpen van de handen schaalbaar zijn, kunnen ook jonge kinderen gebruik maken van de handprothese. Een minimum richtleeftijd is 4 jaar. Bij kinderen raden we aan om in overleg met de ouders en de behandeld geneesheer te bepalen vanaf welke leeftijd een handprothese is aanbevolen.

Wat kost een Hi Five Handprothese?

De prijzen voor een handprothese gemaakt met een 3d printer kun fel uiteenlopen. Indien u iemand kent met een 3D printer en zelf de hand wil assembleren, dan kan u reeds alle materiaal onder de €100 aanschaffen.

Bij Healingsource kiezen we er voor het bieden van een service om naast het maken van de hand, de nodige zorg te besteden aan de begeleiding van het proces. We doen een intake gesprek en luisteren naar de noden van de persoon. De hand wordt nauwkeurig gemeten, zodat we de componenten op de juiste schaal kunnen afdrukken. Er wordt veel aandacht besteed aan het passen van de prothese om roodheid of knellen te voorkomen.
We bieden ook de mogelijkheid om onderhoudsovereenkomsten af te sluiten waarbij reparaties en vervanging van bepaalde onderdelen kan voorzien worden.

Niet tegenstaande blijft het doel van project Hi Five om de kosten van een prothese zo laag mogelijk te houden. Daarbij zullen we ook proberen om een aantal handen kostenloos ter beschikking te stellen voor kinderen, die niet de middelen hebben om een prothese te betalen.
Contacteer ons voor meer info.

Hoe kan ik dit project steunen?

Steun voor dit project op verschillende manieren:

  • U kan een vrije bijdrage schenken. Klik op “Donate” hieronder om een bedrag te schenken. U wordt doorgestuurd naar de Paypal pagina. Ook zonder paypal account kan u een bijdrage leveren door gebruik van een kredietkaart.  • Eenmalige sponsoring van specifieke cases van kinderen in het voorzien van een handprothese.
  • Peterschap over een kind op langere termijn

Contacteer ons voor meer info over het peterschap

Comments are closed.